Končno – akumulatorski stroji, ki ustrezajo našim standardom

Akumulatorski stroji za delo na prostem so na trgu že nekaj časa. Vendar pa tehnologija še ni dosegla moči in učinkovosti, ki jo zahtevamo pri Husqvarni, da damo svoje ime na izdelek. Do sedaj. Oglejte si serijo akumulatorskih strojev Husqvarna: linija izdelkov, ki vključuje verižne žage, pihlnike, kose in trimerje, obrezovalnike za živo mejo in Riderje.

Edinstvena zmogljivost

Naj vas ne zavede majhnost elektromotrja. Navor naših akumulatorskih strojev je veliko večji kot navor mnogih bencinskih motorjev. To je bilo doseženo s študijo modelov letal. Njihovi majhni, lahki motorji zagotavljajo zelo visoko stopnjo učinkovitosti, z odlično močjo in hitrim pospeševanjem pri nizkih hitrostih. Navdihnjeni z modeli letal smo razvili edinstven, robustnejši Husqvarnin brezkrtačni motor – z odlično kombinacijo teže, vzdržljivosti in moči. V kombinaciji z zmogljivim 36V Li-ion akumulatorjem, dobite izjemno učinkovit in zmogljiv stroj – tudi, če kosite visoko, debelo ali mokro travo. Morate preizkusiti. Večina ljudi je navdušenih.

Manj hrupa, brez plinov in hlapov, več udobja

Pri delu z našimi akumulatorskimi stroji ne boste cenili samo odsotnost hlapov, plinov in tresljajev. Dodatno boste doživeli še sprostitev pri delu s skoraj brezlišnimi motorji – prednost, ki jo bodo znali ceniti tudi vaši sosedje. Dejansko naši akumulatorski stroji povzročajo hrup do 13 dB(A) nižji hrup kot bencinski stroji, kar pa je velika razlika. Zmanjšanje hrupa za 3 dB(A) se občuti kot zmanjšanje hrupa za polovico.

Tudi naši ročno vodeni akumulatorski stroji imajo kompaktno, ozko obliko s prednjim ročajem blizu težišča. Zaradi tega so lahki in dobro uravnoteženi, kar omogoča udobno delo v vseh razmerah.

En akumulator ustreza (skoraj) vsem

Ena od najbolj praktičnih stvari v seriji akumulatorskih strojev je način kako različni stroji delajo skupaj. 36V Li-ion akumulator je namenjen za zahtevno, dolgotrajno rabo in ustreza vsem* našim akumulatorskim ročno vodenim strojem. To omogoča hitro menjavo akumulatorja med trimerjem pihalnikom, verižno žago in obrezovalnikom žive meje, da lahko samo delate naprej.

Ob nakupu vašega drugega akumulatorskega stroja se lahko odločite samo za nakup stroja brez akumulatorja ali pa dokupite samo akumulator brez stroja. Na ta način sami izberete postrojitev, ki vam najbolj ustreza.

*Za verižne žage je vedno potreben akumulator BLi150

Delo od devetih do petih

Delo z akumulatorskimi stroji na prostem ne pomeni, da se boste morali prilagajati času delovanja akumulatorja. Posamezno polnjenje zmogljivega 36V Li-ion akumulatoja omogoča, da delate približno tako dolgo kot bi delali z enim rezervoarjem goriva*. In, ker je čas polnjenja krajši od običajnega delovnega časa, boste z dodatnim akumulatorjem lahko delali non-stop.

Husqvarna ponuja tudi oprtni akumulator, zagotavlja do destekrat večjo kapaciteto od vgrajenega akumulatorja in vam tako omogoča delo z manj prekinitvami dela zaradi menjave akumulatorja. Oprtni akumulator deluje z vsemi ročno vodenimi akumulatorskimi stroji Husqvarna in omogoča ergonomsko prileganje uporabnikom vseh velikosti.

*Razlike se pojavijo med aplikacijami, vendar je cilj ena baterija = en rezervoar goriva.

Kot denar na banki

Začetni strošek naložbe v akumulatorski stroj Husqvarna je lahko višji od stroška nabave za primerljiv stroj z bencinskim motorjem. Vendar bodo prihranki na račun goriva, ki ga več ne boste rabili kupovati kmalu odtehtali prvi strošek. Še več, življenjska doba akumulatorskih strojev je enako dolga kot za stroje z bencinskim motorjem, vendar je manj delov, ki jih je potrebno servisirati in elektronsko nadzorovan pogonski sistem pomeni manj izpadov in nizke obratovalne stroške. Na dolgi je rok je akumulatorski stroj pravi varčevalec denarja.